Onderscheidend door onze eigenzinnige, soms experimentele bieren en ondeugende varianten op de bekende bierstijlen. Deze experimenten voeren wij uit in onze eigen brouwketel met een capaciteit van ongeveer 50 liter.
Zodra er een bier uit deze experimenten ontstaat waar wij helemaal tevreden over zijn, brouwen wij dit op grote commerciële schaal. Waarna deze bieren te vinden zijn in de Limburgse horeca en speciaalzaken.
Uitdagende en (té) gekke bieren. Bijvoorbeeld een New England IPA met winegums, of onze ‘Riestevlaai’, die gebrouwen is met rijstvlokken, vanille en kaneel. De ‘Verrèkkeling’ daarentegen, is een zeer toegankelijk brouwsel en tegelijk het eerste bier dat wij op grote, commerciële schaal zijn gaan aanbieden.
Ontstaan
Sinds 2012 zijn wij begonnen met het (hobby) brouwen van bier en het experimenteren met bierstijlen. Na een aantal jaren los van elkaar deze hobby te hebben uitgeoefend, hebben wij in 2018 ons eerste bier met zijn drieën samen gebrouwen.
Dit beviel ons erg goed. Dus het besluit was al snel genomen om vaker samen te brouwen. “Batjes” is een feit.
Geluk bij een ongeluk
Tijdens een van onze gezamenlijke brouwdagen gaat er per ongeluk iets mis met het toevoegen van hop. Wat een traditionele tripel moest gaan worden, werd hierdoor veel bitterder dan gepland. Om het bier toch nog drinkbaar te maken namen we het besluit om dit dan ook meteen te dryhoppen. Hierdoor ontstaat een cross-over tussen een traditionele kruidige tripel en een modernere aromatische IPA.
Het resultaat is uiteindelijk, heel toepasselijk, ‘Verrèkkeling’ gaan heten. Het bier viel erg in de smaak bij vrienden, familie, maar ook kenners in de bierwereld. Hierdoor hebben wij besloten om onze bieren commercieel op de markt te brengen. Door dit bier is Batjes dus eigenlijk ontstaan.