Grande Maison Cuvée du Château Monbazillac barrel aged (dry)hopped Tripel – 9.0 %
Eine mond vol, maar ein verrèktes good idee. Men neme 350 liter Verrèkkeling en een ex-dessertwijnvat uit Zuid-Frankrijk. Men legge het bier 15 maanden te rijpen, et voilà: Barrel Aged Verrèkkeling.
Verwacht Verrèkkeling ‘on steroids’. De vatrijping geeft het bier nog een extra zoete kick, met smaken van honing en rijpe steenvruchten. Dit zijn duidelijk de invloeden van de dessertwijn die eerst in dit vat heeft mogen vertoeven. Daarbij geeft dit vat vanille- en houttonen, doordat het gemaakt is van Frans eikenhout. In de afdronk proef je een verwarmende, licht alcoholische ‘kick’.
Chapeau veur dit chateau!
Info:
- ABV: 9.0 %
- Drinktemperatuur: 8-12°c
- Bitterheid: 39 IBU
- Kleur: 27 EBC
Ingrediënten:
- Water
- Mout: Pilsner, Pale Ale & Cara
- Hop: Hallertau Mittelfrüh, Hallertau Hersbrucker, Citra & Columbus
- Gist
- Toevoeging: Korianderzaad
- Vatgerijpt op: Grande Maison Cuvée du Château Monbazillac (Witte Dessertwijn)